Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

 ΘΕΜΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες /οι,

Ενόψει της κακοκαιρίας και ενδεχόμενης απόφασης των ΟΤΑ για αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, ενημερώνουμε όλους και όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες για τα εξής:

1. Οι οδηγίες του Υπουργείου για παροχή τηλεκπαίδευσης στις περιοχές που κλείσουν τα σχολεία αλλά και οι δηλώσεις της Υπουργού στα ΜΜΕ έχουν επικοινωνιακό χαρακτήρα. Tηλεκπαίδευση για χρονικό διάστημα μίας ή δύο ημερών δε στοχεύει στη στήριξη των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, αλλά αποτελεί συνέχεια της κοροϊδίας και των επικοινωνιακών τακτικών. Επιχειρεί με παράτυπο και παράνομο τρόπο, για ακόμα μια φορά, να πιέσει και να εκβιάσει τους/τις εκπαιδευτικούς, ώστε να φορτωθούν ευθύνες και καθήκοντα που δεν τους αντιστοιχούν.

2. Κανένας/καμία εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος και δεν πρέπει να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του και με τον προσωπικό του εξοπλισμό. Η όποια παροχή τηλεκπαίδευσης γίνεται μόνο από τις σχολικές μονάδες, με τον εξοπλισμό και τα τεχνικά μέσα που παρέχει το ΥΠΑΙΘ στους/στις εκπαιδευτικούς και στους/στις μαθητές/τριες και σύμφωνα με τις δυνατότητες των μέσων αυτών.

3. Κανένας/καμία εκπαιδευτικός, επίσης, δεν έχει την υποχρέωση να προσέρχεται στις κλειστές (με αποφάσεις των Ο.Τ.Α.) σχολικές μονάδες, που κατά συνέπεια δεν είναι ασφαλείς και προσβάσιμες, διακινδυνεύοντας την σωματική ακεραιότητα και την υγεία του.

4. Η Διοίκηση δε λειτουργεί με προφορικές εντολές ή άτυπα e-mails. Επιπρόσθετα σημειώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί καθώς και οι Διευθυντές/Διευθύντριες και Προϊστάμενοι/Προϊστάμενες των σχολικών μονάδων δεν έχουν κανένα εργασιακό καθήκον τα Σαββατοκύριακα.

5. Οι Διευθυντές/Διευθύντριες και Προϊστάμενοι/Προϊστάμενες των σχολικών μονάδων οφείλουν, πράγματι, εντός του εργασιακού τους ωραρίου να ενημερώσουν τους γονείς των μαθητών/τριών για το κλείσιμο των σχολείων και για το ότι δεν θα παρασχεθεί τηλεκπαίδευση λόγω της αδυναμίας πρόσβασης των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, που είναι ο μοναδικός χώρος από τον οποίο θα μπορούσε να γίνει, ανάλογα και με τις τεχνολογικές δυνατότητες και εξοπλισμό κάθε σχολείου.

6. Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς, μέλη του συλλόγου μας, να μην υποχωρήσουν στους εκβιασμούς για παροχή τηλεκπαίδευσης από τα σπίτια τους και με τον προσωπικό τους εξοπλισμό, αλλά και να μη διακινδυνεύσουν την υγεία τους σε παγωμένους δρόμους και προαύλια. Δεν καλύπτουμε τις ευθύνες κανενός, δεν υποκύπτουμε, δε συμμετέχουμε στην επικοινωνιακή προπαγάνδα της Κυβέρνησης, που θέλει να φορτώσει όλες τις ευθύνες επάνω μας.

7. ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ.


ΕΔΩ και σχετικό κείμενο της ΔΟΕ (Αριθ. Πρωτ.326/05-02-2023)

Συναδερφικά και με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πιερίας

Ο Πρόεδρος                 Η Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Οργανόπουλος        Γνωσούλα Χαϊλατζίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου