Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

ΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΧΑΜΕΝΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΔΙΕΤΙΑΣ 2016 - 2017

 ΘΕΜΑ: «ΑΙΤΗΣΗ ΟΧΛΗΣΗΣ ΣΤΟ NΣΚ ΓΙΑ ΜΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΑΞΙΩΣΗΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 Προκειμένου να  μην χάσουμε τη δυνατότητα δικαστικής διεκδίκησης του Μισθολογικού Κλιμακίου που  δεν χορηγήθηκε τα έτη 2016-2017 σε  όλους ανεξαιρέτως του δημοσίους υπαλλήλους, επειδή ανεστάλη η χορήγησή του  με τις διατάξεις του άρθρου  26 του Ν. 4354/2015,  και μέχρι σήμερα κατά μ.ο. ο καθένας μας μπορεί να έχει απωλέσει έως 4.000 ευρώ  όλα τα έτη από τη μισθολογική ωρίμανση που θα είχε, εάν μας χορηγούνταν για τη 2ετία 2016-2017  το ΜΚ. της κατηγορίας μας, που δεν λάβαμε ποτέ μέχρι σήμερα, χρειάζεται να κάνουμε αίτηση όχλησης  μέχρι 31-12-2022  για διακοπή παραγραφής στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, που μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά.

 Για αυτό το λόγο σας αποστέλλουμε  Υπόδειγμα Αίτησης που μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ)   μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022,   για όποιον υπάλληλο μελλοντικά θελήσει  να κάνει Αγωγή, για   να μην παραγραφούν οι αξιώσεις  από το  Ελληνικό  Δημόσιο, να  καταβάλει  οφειλόμενα ποσά που θα προσδιοριστούν με την Αγωγή  για το  χρονικό διάστημα από 1-1-2016 έως 31-12-2017, λόγω αναστολής χορήγησης των Μισθολογικών Κλιμακίων σύμφωνα με το άρθρο 26 του Ν.4354/2015, κατά παράβαση των διατάξεων των άρθρων 4 παρ. 1 και 22 του Συντάγματος και του άρθρου 1 του πρώτου πρόσθετου πρωτοκόλλου (ΠΠΠ) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της προαγωγής μας  στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο και την απώλεια μέρους του εισοδήματός μας  και κατά την χρονική περίοδο από 1-1-2018 έως 31-12-2022.

Επίσης τις ίδιες ενέργειες μέχρι 31-12-2022   μπορούν να κάνουν και όσες/οι συναδέλφισσες/οι υπηρετούσαν κατά  τα έτη 2016 -2017 κι  έπειτα αλλά  είναι σήμερα συνταξιούχοι. Οπότε, ο καθένας από μας που έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους, παρακαλούμε  να αποστείλει το παρόν ενημερωτικό e-mail.
Οδηγίες:
1. Συμπλήρωση  των ατομικών  στοιχείων στην  Αίτηση στο  Word  και εκτύπωση  της  ή   εκτύπωση της Αίτησης και συμπλήρωση χειρόγραφα των ατομικών στοιχείων 2. Υπογραφή της Αίτησης 3. Σκανάρισμα της υπογεγραμμένης Αίτησης (Αρχείο PDF)

4. Υποβολή του Αρχείου της Αίτησης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΝΣΚ  http://www.nsk.gr/web/nsk/e-services

- εισαγωγή μέσω Γ.Γ.Π.Σ. με  χρήση   κωδικών  taxisnet

- επιλέγουμε Εξώδικο Αίτημα

- επιλέγουμε Δημιουργία

- ανοίγει το περιβάλλον για το αίτημα

- είδος Εξωδίκου, επιλέγουμε «Διακοπή Παραγραφής», στο επόμενο πεδίο «Περιγραφή Αιτήματος» κάνουμε αντιγραφή  το περιεχόμενο της αίτησης και το επικολλούμε

- στο επόμενο πεδίο «Συνημμένα Έγγραφα» κάνουμε επιλογή αρχείου και  επισυνάπτουμε την σκαναρισμένη υπογεγραμμένη  Αίτηση (δηλαδή το αρχείο PDF)

- ακολούθως  συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα ατομικά στοιχεία, τα ελέγχουμε και κάνουμε

- ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

Η αίτηση πρωτοκολλείται και αποστέλλεται στο email που δηλώσατε.

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

Συναδερφικά και με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πιερίας

Ο Πρόεδρος                 Η Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Οργανόπουλος        Γνωσούλα ΧαϊλατζίδουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου