Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 ΘΕΜΑ: Απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων/συναδελφισσών που συμπλήρωσαν και συμπληρώνουν διετία.

  

Ως  ΔΣ του ΣΕΠΕ Πιερίας καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για την απαράδεκτη στάση του απέναντι στους/στις νεοδιόριστους/ες συναδέλφους/ισσες.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να θέσει τέρμα στην ομηρία των χιλιάδων νεοδιόριστων συναδέλφων μας που συμπλήρωσαν και συμπληρώνουν την προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  ως δόκιμοι/ες  νεοδιόριστοι/ες και δεν έχουν μονιμοποιηθεί με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να τους χρησιμοποιήσει για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση του νόμου 4823/21, την οποία εξακολουθεί να αντιπαλεύει ο κλάδος με βάση τις ψηφισμένες θέσεις του. Αποδεικνύει έτσι ότι οι ισχυρισμοί του περί «μη τιμωρητικής αξιολόγησης» είναι ψευδείς και αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του. 

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. οφείλει να δώσει άμεσα εντολή για ολοκλήρωση των διαδικασιών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, χωρίς καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση.

Δεν ανεχόμαστε οι συνάδελφοι/συναδέλφισσές μας, νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί να μετατρέπονται σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.

Το ΔΣ του συλλόγου μας καλεί τους/τις συναδέλφους/ισσες σε  παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 13.30.

Συναδερφικά και με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πιερίας 

Ο Πρόεδρος                   Η Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Οργανόπουλος        Γνωσούλα Χαϊλατζίδου

Αρχείο Pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου