Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6ης ΑΠΡΙΛΗ

 ΘΕΜΑ: 6 Απριλίου 2022: Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 6 Απρίλη 2022, η ΑΔΕΔΕΥ και η ΓΣΕΕ κήρυξαν Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί όλους τους λαούς με νέες θυσίες, αίμα και φτώχεια. Πέρα από τον κίνδυνο ευρύτερης ανάφλεξης και στην περιοχή μας, αντιμετωπίζουμε νέα φτωχοποίηση. Μετά τα μνημόνια και την πανδημία προβάλουν το φόβητρο του πολέμου για να συνεχίσουν την καταλήστευση του εισοδήματός μας με την έκρηξη της  ακρίβειας. Οι απογειωμένες τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα και στο ρεύμα προκαλούν σοκ στα νοικοκυριά ενώ παγωμένοι παραμένουν οι μισθοί μετά τις περικοπές των μνημονίων. Ο Νόμος Χατζηδάκη επεκτείνει την ανεργία, την ελαστικοποίηση της εργασίας, την αύξηση του εργάσιμου χρόνου, τη διάλυση των δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ συνεχίζουν την επίθεση στη Δημόσια Εκπαίδευση, θέλοντας ένα σχολείο φτηνό, ευέλικτο, αυταρχικό, σχολείο της αγοράς, των δεξιοτήτων, της κατακερματισμένης γνώσης και πληροφορίας, με τεράστια κενά εκπαιδευτικών και προκλητικές προσλήψεις 3μηνιτών, την ομηρία και επισφάλεια χιλιάδων αναπληρωτών, με συγχωνεύσεις-κλείσιμο τμημάτων και απ’ ευθείας παρέμβαση στο περιεχόμενο της διδασκαλίας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στον πόλεμο και την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας, στη φτώχεια, την ακρίβεια, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο σχολείο της αγοράς, την αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση, στην καταστολή, τον ν. Χατζηδάκη και τις διώξεις των 114 απεργών εκπαιδευτικών.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας/Παιδείας/Πρόνοιας, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την     αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17. Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.

Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022  ώρα 10:00 π.μ. Μπροστά στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΦΙΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου